Вибух автомобіля розвідника у Києві: диверсантам допоміг співробітник податкової


Інформацію про пересування автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова диверсантам передав співробітник податкової міліції

Про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначено, що з 4 квітня Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури розслідує підрив автомобіля співробітника ГУР Міноборони (за даними ЗМІ, ним є майор спецназу Кирило Буданов).

Встановлено, що в 3:17 4 квітня диверсант, перебуваючи на автомобільній парковці супермаркету на вул. Академіка Вільямса, з невстановлених мотивів, зробив спробу встановлення саморобного вибухового пристрою на днищі (із зовнішнього боку кузова під сидінням водія) автомобіля Chevrolet Evanda, яким користувався розвідник.

У момент установки сталася самовільна детонація саморобного вибухового пристрою.

Диверсант від отриманих поранень помер в лікарні.

Відповідно до листа Департаменту контррозвідки СБУ встановлена жінка, яка оформила нотаріально завірене запрошення для загиблого диверсанта – громадянина Киргизії Олексія Ломако.

Також встановлені інші підозрювані в пособництві злочину.

“Згідно з листом 5-го управління Департаменту контррозвідки СБ України від 04.04.2019 № 2/5/2-12/5 нт встановлено, що інформацію про пересування автомобіля потерпілого по БД (базі даних) «Безпечне місто» отримував співробітник податкової поліції м. Києва…, який на прохання свого кума …надав пароль і віддалений доступ до комп’ютера, на якому було встановлено ключ від “Безпечного міста”, – сказано в матеріалах суду.

В ході проведення обшуку у фігуранта справи правоохоронцями виявлено та вилучено майже 1,5 млн гривень, 24,3 тис. доларів, 4,8 тис. євро і 9,7 тис. туркменських манат.

Всі вилучені кошти заарештовані за клопотанням військової прокуратури.

Нагадаємо, 4 квітня диверсант загинув після невдалої спроби закласти вибухівку в автомобіль співробітника розвідки в Києві.

За даними ЗМІ, загиблий диверсант є громадянином Киргизії і прибув напередодні в Україну з Росії.

Він намагався замінувати автомобіль співробітника Головного управління розвідки Міноборони.

Джерело

Залишити відповідь