Волинському поліцейському за торгівлю канабісом дали 2 роки в’язниці

Луцький міськрайонний суд Волинської області засудив чоловіка, який на роботі в поліції, торгував наркотиками.

Про це повідомляє  «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 19 травня. 

Обвинувачений працював інспектором-криміналістом Локачинського відділу поліції у Волинській області.

У березні 2020-го поліцейський мав декілька телефонних розмов через Viber і Telegram із чоловіком, якому домовився продати канабіс.

8 квітня 2020-го працівник поліції отримав за згорток 200 гривень. 22 квітня обвинувачений поклав пакет на даху входу в підвал до будинку з написом «Волинська обласна лікарня Хоспіс». Товару було більше – на 3400 гривень. Одразу після придбання канабісу покупець віддавав його правоохоронцям, які документували діяльність свого колеги.

За третім разом за 100 грам канабісу поліцейський отримав 17 тисяч гривень і вказав покупцю на банку під кущем у парковій зоні. Одразу після цього його дії було викрито.

У судовому засіданні чоловік провину визнав.

Обвинувачений запевнив суд, що продавав канабіс тільки ті три рази, про які йдеться в обвинуваченні. До цього нікому наркотичних засобів не збував. Пояснив свої дії так, що був введений в оману закупником, поскаржився, що має борги перед банками та приватними особами. Він наголосив, що активно співпрацював з правоохоронними органами, сприяв розслідуванню і просив його суворо не карати.

Суд також бере до уваги, що підсудний раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, має постійне місце проживання і характеризується виключно позитивно, є особою зовсім молодого віку, викрив канали отримання наркотичних засобів та осіб, які вчиняли злочини у цій сфері. Інших випадків збуту наркотиків не встановлено. Тому нема підстав стверджувати, що він вчиняв такі дії на постійній основі. 

Суд вирішив за можливе призначити колишньому поліцейському покарання нижче від найнижчої межі.

За ч.2 ст.307 КК чоловікові загрожувало від 6 до 9 років в’язниці з конфіскацією майна. Однак суд призначив лише 2 роки тюремного покарання і не конфіскував майно.

Обвинуваченого звільнили з поліції у липні 2020-го після згаданого інциденту. 

Залишити відповідь