Водіям «Toyota Prado», які у Запоріжжі блокували патрульних та колону автобусів з дітьми, загрожує 4 роки позбавлення волі

Прокуратура затвердила обвинувальний акт відносно двох водіїв «Toyota Land Cruiser Prado», які у червні 2019 року, рухаючись у бік м. Запоріжжя, діючи з хуліганських мотивів, заблокували рух екіпажу автомобіля патрульної поліції, який виконував службові обов`язки з супроводу колони автобусів з дітьми з літніх таборів м. Приморська до м. Запоріжжя.   

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Запорізької області.

UPD: Сообщают,что полиция остановила нарушителей на прадике в Запорожье.Ред.: Рубрика «Импотенты и Пидо**сы»Ехала колона с детьми, возвращающимися из Бердянска. Два оленя на прадиках нарушая ПДД, подрезали сопровождающую колону полицию.Давайте сделаем их известными!Быть может их найдет Патрульна поліція Запорізької області .Напомним: п.14.6 ПДР України «Обгін заборонено» : є) колони транспортних засобів, позаду якої рухається транспортний засіб з увімкненим проблисковим маячком (крім оранжевого).Наш канал в Telegram: https://t.me/PCU_PoliceControlUkraine#патрульна_поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Sonntag, 23. Juni 2019

Внаслідок зухвалих дій водіїв автомобілів «Toyota Land Cruiser Prado» було створено перешкоди у виконанні працівниками поліції своїх службових обов’язків, а також нормальному руху автотранспорту на вказаній ділянці траси.    

Обвинувальний акт затверджен за ч.1 ст. 28, ч.1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків, вчинений групою осіб) та ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб) та направлен для розгляду по суті до Приморського районного суду.   

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання за сукупністю злочинів до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше поліція провела обшуки за місцем мешкання зловмисників та у їхніх автомобілях.

Коли на квартири братів навідались працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі ГУНП у Запорізькій області, у супроводі бійців поліції особливого призначення, чоловіки не ризикнули проявляти своє нахабство і зневагу до правоохоронців.

Під час обшуків житлового приміщення та транспортних засобів було вилучено мисливську і холодну зброю.

Також після зухвалих дій цих водіїв, на 36-річного водія Toyota співробітники патрульної поліції склали постанову за ч. 3 ст.122 КУпАП (ненадання переваги в русі транспортним засобам поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями) та протокол за ч.4 ст.122 КУпАП (створення аварійної обстановки).

На іншого водія «Toyota» склали постанову за ч. 3 ст.122 КУпАП (ненадання переваги в русі транспортним засобам поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями), протокол за ч.4 ст.122 КУпАП (створення аварійної обстановки) та протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (керування в стані сп’яніння) водій згідно з законодавством відмовився від освідування в присутності свідків.

Залишити відповідь