Вкрав авто та спробував збити копа: у Києві затримали харківського викрадача елітних автівок

Харків’янина, який переховувався від слідства, затримали в Києві. Чоловік був оголошений у розшук через неявку до органу досудового розслідування як фігурант кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного заволодіння автомобілем, вчинення опору та насильства відносно поліцейських.

Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Встановлено, що у квітні 2019 року мешканець Харківщини прибув на викраденій автівці Hyundai Santa Fe до Дніпра, де намагався незаконно заволодіти автомобілем TOYOTA Land Cruiser. Однак його помітили працівники патрульної поліції. Намагаючись втекти з місця події, зловмисник спробував скоїти наїзд на поліцейського та навмисно допустив зіткнення зі службовим автомобілем.

У зв’язку з тим, що до органу досудового розслідування харків’янин не з’являвся, правоохоронці надіслали йому підозру за місцем реєстрації, а 25 грудня 2020 року оголосили у розшук.

Зазначається, що чоловік є фігурантом ще одного кримінального провадження, розпочатого за фактом пограбування у складі групи, вчинення хуліганських дій із застосуванням насильства та незаконного заволодіння транспортним засобом. Зловмисника взяли під варту, він зобов’язався відшкодувати збитки потерпілому. Проте, після зміни запобіжного заходу на домашній арешт підозрюваний відмовився від всіх своїх зобов’язань. Наразі обвинувальний акт за цими матеріалами направлено до суду.

Переховуючись від правоохоронних органів, харків’янин приїхав до столиці. 8 лютого 2021 року на підставі ухвали Печерського суду міста Києва правоохоронці затримали втікача на одній з вулиць Києва.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, мова йдеться про Носкова Михайла Миколайовича на прізвисько «Носок», який входить до складу угрупування кримінального «авторитета» Мітрова Леоніда, відомого як «Мітруша».

За інформацією джерела, Михайло Носков має кума – Смаля Євгена Володимировача, котрий наразі є начальником одного з відділів УСР в Харківській області ДСР Нацполіції.

Також Носков внесений до бази «Миротворця».

«Боевик НВФ. Пособник террористов. В 2014 году организовывал блокирование нашей военной техники в Купянском р-не Харьковской обл. за что был задержан правоохранительными органами Украины.
При задержании были изъяты оружие, флаги и т.н. документы террористической организации «днр». Решением суда был отпущен. С 2017 года вновь находится в розыске МВД за разбои и деятельность в интересах пророссийских террористических организаций»,–йдеться в обґрунтуванні появи профілю Носкова на сайті.

До обрання запобіжного заходу чоловік перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. За вчинені злочини зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років.

Залишити відповідь