Вінницький податківець надав 1300$ хабаря оперу СБУ за вплив на слідчого ДБР

Податківець з метою уникнення кримінальної відповідальності висловив пропозицію та в подальшому надав хабар у сумі 1300 доларів США оперативнику Управління СБУ у Вінницькій області за вплив на слідчого територіального управління ДБР, розташованого у  м. Хмельницькому.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

28 січня слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, затримали державного інспектора податкової та митної справи Вінницької митниці ДФС України під час надання неправомірної вигоди в сумі 1300 доларів США.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розпочате за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь