Військового прокурора спіймали на системних хабарях: вимагав тисячі доларів за ввезення авто

Прокурор через посередників налагодив механізм систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців, які займаються ввезенням транспортних засобів на територію України.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці задокументували факт вимагання прокурором через посередника 10 000 доларів США та одержання 5 000 доларів США на банківський рахунок. Також задокументували факт вимагання та одержання цим же прокурором неправомірної вигоди у сумі 2 500 доларів США від представника приватного підприємства.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, мова йде про затриманого прокурора Росінського Олександра Васильовича.

Слідчі ДБР повідомили про підозру прокурору одного з відділів військової прокуратури Південного регіону (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та провели обшуки в адміністративній будівлі однієї із прокуратур, в якій працює підозрюваний, а також за місцем розташування та проживання представників суб’єктів господарювання, які причетні до надання неправомірної вигоди прокурору.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь