«Віджимали» квартири у п‘яниць та наркозалежних: стало відомо якому харківському ексДФСнику та його дружині повідомили про підозру

Як налагоджена роками схема з «віджиму» квартир у п’яниць та наркоманів дала збій: історія з поганим кінцем для родини колишнього ДФСника.

У пресслужбі Харківської обласної прокуратури повідомили, що один із колишніх працівників ГУ ДФС у Харківській області підозрюється у шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою зі своєю цивільною дружиною, в особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, колишній працівник Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області, збирав інформацію про чоловіка, який мешкав у домі сам, не мав постійного заробітку та зловживав алкогольними напоями. Протягом нетривалого часу підозрюваний надавав потерпілому незначні суми грошових коштів, продукти харчування, алкогольні напою з метою увійти до нього в довіру. Натомість підозрюваний обіцяв самотньому чоловікові інше помешкання з кращими умовами та невеликими комунальними платежами. 

«Колишній посадовець, розуміючи, що можуть виникнути питання щодо декларування майна, вирішив залучити до плану свою цивільну дружину з метою запису будинку на неї та конспірації своїх незаконних дій. Пізніше потерпілий  проінформував підозрюваного, що половина будинку разом з земельною ділянкою належать іншій людині. Колишній посадовець завірив чоловіка, що всі питання будуть вирішені. Надалі подружжя отримало підроблену довіреність, виготовлену на території іншої держави, згідно якої другий господар дому начебто уповноважив продати належну частину будинку. Зловживаючи довірою чоловіка, шляхом обману, колишній посадовець заволодів заміським будинком чоловіка та завдав йому шкоди на суму понад 750 тисяч гривень, але фактично потерпілий грошей за заміський будинок не отримав»,–йдеться у повідомленні.

2 лютого 2021 року чоловіку та жінці повідомлено про підозру.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, мова йдеться про ексДФСника та наразі керівника громадської організації «Громадський контроль Діє» Олега Яковлєва. Також зазначимо, що до ДФС він працював оперуповноваженим Державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) до її ліквідування.

Яковлеву оголошують підозру

За інформацією джерела, Яковлев займався відповідною досить популярною схемою з «віджиму» квартир у п’яниць та наркозалежних досить довгий час. Ймовірно, надалі ексДФСнику інкрімінують й інші епізоди злочинної діяльності.

Разом з цим слід відзначити, що нещодавно саме ця громадська організація повідомляла, що попередній обшук у Яковлева майже безпричинний та, нібито, про свавілля правоохоронців. Тоді поліція разом СБУ прийшли з ухвалою суду на общук домоволодіння Яковлева, але виявилось, що в домівці вже зареєстрован адвокат, а обшук адвокатського приміщення можливий лише за клопотанням прокурора обласного рівня. Надалі правоохоронці припинили обшук.

Також представники громадської організації повідомляли, що , нібито, відповідний обшук пов‘язан з їх боротьбою з корупцією в сервісних центрах МВС.

Але як можна побачити на кількість вилучених паспортів громадян України, Яковлев продовжив займатись злочинною діяльністю та навіть нічого не приховував.

Отже, за відповідні протиправні дії Яковлеву загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Окрім цього, є цікавий факт, що Яковлев є директором ТОВ «Інформаційне агенство «Цитадель», котре раніше було зареєстровано (уточнення на підставі надісланої до редакції скарги ТОВ ОП «Кратос») за адресою м. Харків, вул. Новгородська, буд. 2. А вже після перших обшуків, у січні 2021 року, було перереєстроване на іншу адресу – смт. Васищеве, вул.Шевченко, буд. 86.

Скарга від ТОВ «ОП «Кратос». Цікаво, чому відповідне підприємство здійснює листування російською мовою?

Також за цією адресою зареєстровано й ТОВ «Охоронне підприємство «Кратос». Серед власників «Кратос» є колишній головний міліціонер Рівненщини Дмитро Лазарєв.

Дмитро Лазарєв

Разом з цим за ціє адресою зареєстроне те саме ТОВ «Балана», директром якого є Євген Балик. Відповідне ТОВ є однією зі сторін у рейдерському захопленні харківського заводу «Алексвуд», що спеціалізується на виробництві лінолеуму та ламінату та належав харківському підприємцю Леоніду Гайшуку, який помер 17 квітня 2020 року. Слід зазначити, що ще влітку 2020 року власниками ТОВ «Балана» були Лазарєв Дмитро та Коритін Нікіта, які є власниками ТОВ «Кратос».

Про участь охоронного підприємства «Кратос» у рейдерському захопленні заводу повідомимо у наступній нашій статті.

Нагадаємо, у відповідному рейдерському захопленні поліція залучилась підтримкою місцевого кримінального «авторитета» «Гончарика» та його зятя ексСБУшника Ігора Кірєєва.

Залишити відповідь