Відмовили гальма: керівництво патрульної поліції Дніпропетровщини випускає на лінію несправні «Пріуси»?

Відповідне відео із жахливим станом службового авто патрульної поліції Дніпропетровської області «Toyota Prius», на якому відмовили гальма під час несення служби, потрапило у розпорядження Police Control Ukraine .

Як Police Control Ukraine повідомив патрульний Максим Калиняк, у якого беспосередньо під час несення служби й стався відповідний випадок, він заступив на патрулювання в ніч з 29 на 30 липня 2020 року та прийняв авто «Toyota Prius» днз «2354».

Патрульний Максим Калиняк, який бореться за законність у лавах патрульної поліції Дніпропетровської області

«І вже біля другої години ночі повернувши з проспекту Б. Хмельницького на вул. Адміральська в авто спрацювала звукова сигналізація, що з авто щось не так. Коли я натиснув на гальма, то вони не спрацювали і довелося гальмувати ручним гальмом і ставити в режим паркінг. Оглянувши авто, було виявлено, що ліва передня гальмівна колодка випала, а права передня ледве трималася та вся гальмівна рідина витекла. Тільки дивом ніхто з співробітників і громадян не постраждав. В районі п‘ятої години ранку авто привезли на евакуаторі на базу УПП».

Патрульний зазначає, що перед виїздом технічний стан авто не було перевірено відповідальним за автотранспортною діяльністю згідно п. 13 ч. 3 наказу МВС № 757 від 17.09.2017, що підтверджується відсутністю у дорожньому листі записів відповідальної особи за технічний стан авто , а також було порушенно п. 2, 4 ч. 2 ст. 12 ЗУ «Про дорожній рух». Максим Калиняк наголошує, що за всі його 5 років служби авто перед виїздом ніразу не перевіряли.

Станом на 12 серпня 2020 року керівництвом не було ініційовано службового розслідування за даним фактом.

За словами патрульного, через свою халатність керівництво УПП в Дніпропетровській області (очільник УПП Калюжний Андрій Петрович, його заступник Хорольський Олександр Олександрович та інші) в черговий раз піддали небезпеці життя і здоров’я патрульних і громадян України.

Андрій Калюжний
Олександр Хорольський

«Таких ситуацій не було б, якщо патрульні авто проходили регулярний техогляд, вчасно міняли зношені запчастини, заливали б усі рідини в потрібній кількості, а не самий мінімум. У нашому УПП це роблять тільки на папері! Проте, цим керівництвом дуже добре налагоджена робота в області хабарів і відкатів».

На цих відео теж можна побачити жахливий технічниі стан службових авто.

Нагадаємо, 20 жовтня 2018 року на Львівщині у ДТП загинули двоє поліцейських – 22-річний Назар Присташ і 31-річний Остап Кутний. Як повідомляла львівська журналістка Вікторія Балицька, кримінальне провадження закрили так і не дізнавшись причини фатального зіткнення. Попри закрите провадження, рідні та товариші по службі впевненні, що причиною аварії стали несправності у патрульній автівці. Про те, що у «Пріусі» вибивало часто гібридну систему знали і в управлінні патрульної поліції.

Нагадаємо, як Police Control Ukraine раніше повідомляв, начальник патрульної поліції в Дніпропетровській області капітан поліції Калюжний Андрій Петрович їздив з «Лівими» номерами на службовому автомобілі

Калюжний Андрій Петрович

Було з’ясовано,що державний номерний номерний знак Hyundai Sonata «ВМ 5329 ВА» не відповідає VIN -коду «KMHEC41BBCA428316». Цьому VIN-коду відповідає д.н.з. на синьому фоні «11 3227». 

А д.н.з. «ВМ 5329 ВА» зареєстрован за цивільним автомобілем Hyundai Sonata, з зовсім іншим VIN-кодом «KMHEC41CBCA467085».

Також 28.02.2019 Калюжний А.П. на службовоому авто Hyundai Sonata з «лівими» д.н.з. «ВМ 5329 ВА» потрапив у ДТП . Тоді на місці пригоди був складений європротокол. 

На наступний день на автомобілі Hyundai Sonata вже були закріплені д.н.з. на синьому фоні «11 3227». Керівництво і сам начальник УПП в Дніпропетровські обл. відхрещувалися від фактів, що він їздив на «лівих» номерах. 

Ред.: Продовження історії з начальником патрульної поліції в Дніпропетровській області який їздив з «Лівими» номерами на службовому автомобіліСьогодні вже на автомобілі Hyundai Sonata закріплені д.н.з. на синьому фоні «11 3227». Керівництво і сам начальник УПП в Дніпропетровські обл. відхрещується від фактів, що він їздив на «лівих» номерах. Нагадаємо, вчора у Дніпрі місцеві активісти на території управління патрульної поліції виявили службовий автомобіль патрульної #поліції Hyundai Sonata ,на якому їздить начальник Управління патрульної поліції в Дніпропетровській обл. – капітан поліції Калюжний Андрій Петрович з «лівими» номерами. Було з’ясовано,що державний номерний номерний знак Hyundai Sonata «ВМ 5329 ВА» не відповідає VIN -коду «KMHEC41BBCA428316». Цьому VIN-коду відповідає д.н.з. на синьому фоні «11 3227». А д.н.з. «ВМ 5329 ВА» зареєстрован за цивільним автомобілем Hyundai Sonata, з зовсім іншим VIN-кодом «KMHEC41CBCA467085».Також на службовому автомобілі Hyundai Sonata помітні ознаки раніше встановленних спеціальних світових сигналів.На місці працювала слідчо-оперативна група,яка далі буде з’ясовувати ,чи є склад кримінального правопорушення згідно ст.290 ККУ(Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу.)Слід зазначити, що 28.02.2019 Калюжний А.П. на службовоому авто Hyundai Sonata з «лівими» д.н.з. «ВМ 5329 ВА» потрапив у #ДТП .Тоді на місці ДТП був складений європротокол. #Дніпро #Поліція #Днепр

Posted by Police Control Ukraine on Friday, March 22, 2019


Залишити відповідь