Венедіктова зірвала затримання заступника голови ОПУ Татарова: відсторонила прокурорів САП та заблокувала вручення підозри, – ЗМІ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготували підозру заступнику глави Офісу Президента Олегу Татарову. Однак генпрокурорка Ірина Венедіктова відсторонила від роботи 4 прокурорів, які вели цю справу.

Про деталі справи Олега Татарова повідомляє «Українська правда» з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

За інформацією видання, 2 грудня Татарову мали оголошувати підозру в передачі хабаря. Водночас детективи НАБУ побачили в реєстрі постанову про заміну прокурорів.

Це рішення Венедіктової, яка ввела у справу себе і теж тепер значиться серед прокурорів, які ведуть справу Татарова.

При цьому відстороненим прокурорам САП постанову ще не надали.

Відомості про заміну внесені в Єдиний реєстр досудових рішень.

Крім цього детективи НАБУ подавали до суду клопотання про обшук у Татарова. Однак за словами джерела УП, в результаті зливу інформації останній дізнався про слідчі дії, які готуються, та про підготовлену підозру.

Згодом НАБУ відкрито звинуватило офіс Венедіктової в саботажі справи щодо Татарова

Передісторія: 

  • УП стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосується можливої причетності Олега Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. 
  • З 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія “Укрбуд” Микитася.
  • За даними УП, антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи. Її зробив Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ.
Залишити відповідь