В Ужгороді після резонансних підозр у розкраданні мільйонів гривень обстріляли автомобіль начальника УЗЕ Закарпаття Андрія Іванківа

В бік начальника управління захисту економіки Закарпаття Департаменту захисту економіки Національної поліції України Андрія Іванків було здійснено п’ять пострілів. Серед основних версій замаху – його ефективна робота по боротьбі з контрабандою та позиція по забезпеченню законності виборчого процесу. Про це сьогодні, 11 липня, під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Сьогодні вранці сталася надзвичайна подія. Було здійснено п’ять пострілів в нашого офіцера на Закарпатті, коли він їхав на роботу. Це була спрямована акція, спроба зупинити діючій підрозділ поліції, якій на Закарпатті ефективно бореться із контрабандними проявами», – сказав Арсен Аваков.

«Протягом останніх декількох місяців поліцією ведеться системна атака на всю контрабандну інфраструктуру Західного регіону. І ми бачимо, що несумлінні люди у такий спосіб намагаються чинити опір. Хочу заявити, що це нас ні в якій мірі не зупинить, а навпаки робить більш рішучими», – сказав Арсен Аваков.

Очільник МВС підкреслив, що гроші, які правопорушники отримають від збуту контрабанди, можуть бути використані при спробах втручання у виборчий процес.

«На контрабандні, брудні гроші, намагаються в тому числі втрутитися у виборчий процес, який зараз проходить на Закарпатті, у Львівській області, Івано-Франківській області. У нас достатньо і сил, і честі чинити цьому опір», – сказав Арсен Аваков. 

«Наш офіцер при слідуванні на роботу отримав п’ять кульових пострілів. Він не постраждав, проте поранена мешканка Ужгорода», – сказав голова Нацполіції Сергій Князєв. 

Сергій Князєв підкреслив, що однією з робочих версій розслідування замаху на вбивство начальника УЗЕ Закарпаття є його ефективна робота.

«Як приклад назву найбільш резонансі провадження за останій рік, які були направлені до суду, які і будуть в основі робочих версій замаху на життя працівника поліції. Це: оголошення підозри колишньому керівник обласної митниці ДФС (збитки 13 млн. гривень), начальнику обласного автодору оголошену підозру у розкрадання (2 млн гривень), керівництву міста Ужгорода у розкраданні (6 млн гривень). Оголошено підозру першому заступнику начальника Обласного лісгоспу за зловживання (2,6 млн гривень), голові Виноградівської РДА – задокументована сума хабара (30 тис гривень). Оголошено ряд підозр членам злочинної групи, які організувала мережу закладів незаконного грального бізнесу», – додав Сергій Князєв.

Залишити відповідь