В Україні розформували всі підрозділи контролю над обігом зброї, всіх власників зброї перевірять на законність отримання дозволу

В Україні через корупційну схему розформовано всі підрозділи поліції з контролю над обігом зброї, перевірять особові справи усіх власників зброї на законність отримання дозволу.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Зазначається, що понад пів року працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ проводили заходи з перевірки роботи підрозділів контролю за обігом зброї і виявили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї (це і мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і «травмати» – пристрої для відстрілу гумових куль).

«Дозволи видавалися з кричущими порушеннями, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя. Оголошення про оформлення зброї без документів продажні поліцейські розміщували в групах популярних месенджерів. У нас є інформація про більше двох тисяч випадків видачі дозволів на зброю з грубими порушеннями процедури та законодавства, використовуючи підроблені документи», – повідомив Клименко.

Голова Нацполіції підкреслив, що серед “замовників” цієї послуги були і працівники правоохоронних органів, і депутати різних рівнів, і представники органів державної влади.

Клименко розповів про викриття 9 співробітників поліції, які організували та брали участь у схемі, серед них – чиновники Центрального апарату Нацполіції та співробітники в регіонах. “Звільнено чотирьох працівників Департаменту превентивної діяльності в центральному апараті поліції, зокрема першого заступника начальника профільного департаменту та начальника дозвільної системи поліції. Також звільнено п’ятьох відповідальних співробітників у регіонах. Зараз наше завдання – провести всебічне службове розслідування. Ми не дамо недобросовісним колишнім працівникам жодного шансу для оскарження свого звільнення в суді”, – наголосив глава Нацполіції.

За його словами, всі отримані матеріали щодо цього злочину буде передано в Державне бюро розслідувань.

“Ми в повному обсязі сприятимемо всебічному розслідуванню злочинної схеми, доки не викриємо всіх причетних”, – сказав Клименко.

Залишити відповідь