В поліції пояснили навіщо прив‘язали собаку до патрульного авто

У Маріуполі патрульні поліцейські прив’язали собаку до свого автомобіля, і змусили її бігти слідом за авто.

У прес-службі патрульної поліції Донецької області повідомили, що екіпаж патрульної поліції отримав виклик про те, що на вулиці лежить чоловік, поруч з яким сидить великий агресивний собака, через що мешканці не можуть пройти повз.

Коли екіпаж прибув за адресою, патрульні одразу викликали медиків для чоловіка, що лежав без свідомості, натомість собака не підпускала ні поліцейської, ні медиків. Аби знешкодити собаку, згідно статті 46 ЗУ “Про національну поліцію”, патрульні мали використати зброю проти тварини, натомість пожаліли собаку. Аби тварина не нанесла шкоди поліцейським, вони сіли в автомобіль та на маленькій швидкості супроводили пса до будинку хазяїна, де в подальшому прив’язали до дерева аби не втекла.

В свою чергу лікарі шпиталізували хазяїна до медичного закладу, де надали допомогу. Коли хазяїн прийшов до тями, патрульні сповістили власника, де його пес.

Під час того, як патрульні супроводжували собаку, на проїзну частину раптово вийшов чоловік, який перечепився через повідок та впав. Інспектори кинулися до чоловіка, натомість він запевнив, що не забився і повернувся назад на тротуар.

Залишається питання, якщо пес нікого не підпускав до себе, як зазначають в патрульній поліції, то як тоді його прив‘язали до патрульного автомобіля?

Залишити відповідь