В Одесі затримали чоловіка на підкупі посадовця поліції

Мешканець Одеської області, відома в кримінальному колі особа, спробував домовитися про «співпрацю» з посадовцем відділу одеської поліції. Солідна грошова винагорода в обмін на неперешкоджання злочинній діяльності, зокрема, незаконній вирубці лісу. Оперативники внутрішньої безпеки, слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, затримали чоловіка на передачі хабара. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

39-річний житель Подільська, що на Одещині – не остання особа у кримінальному світі вирішив «налагодити контакт» з керівництвом відділу поліції міста. Під час візиту до одного із заступників начальника відділу поліції він пообіцяв гарну грошову винагороду за те, щоб правоохоронці «закрили очі» на злочинний бізнес його «колеги», який займається незаконною вирубкою лісу.

Внутрішня безпека поліції затримала одесита на підкупі посадовця поліції(відео, коментар речника ДВБ НП України Олесі…

Gepostet von Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України am Dienstag, 15. Oktober 2019

Домовлятися з кримінальником капітан поліції не став і відразу повідомив працівників Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ про корупційну пропозицію. За матеріалами УДВБ НПУ, в рамках захисту системи, слідчими поліції, під процесуальним керівництвом Котовської міжрайонної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Хабародавця затримали відразу після передачі ним вищезазначеному посадовцю поліції коштів – 1 тисячі доларів США.

Слідчі Кодимського відділення поліції Одеси вже повідомили затриманому в порядку ст.208 КПК України про підозру.

За надання службовій особі неправомірної вигоди зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Залишити відповідь