В Одесі виправдали експрокурора та двох експоліціянтів, обвинувачених у хабарництві

В Одесі суд виправдав експрокурора Євгена Євсюкова, колишнього оперуповноваженого відділу кримінального розшуку Малиновського відділу поліції Владислава Тринчу і колишнього слідчого слідчого управління МВС в Одеській області, а зараз адвоката Олександра Піскуна.

Про це повідомляє 368.media.

У 2016 році корупціонери вимагали 3,5 тис. доларів у переселенки з Луганської області.

Зокрема, Владислав Тринча почув від свого колеги одну історію і вирішив нею скористатися. Його колега вів справу за зверненням чоловіка, який втратив зв’язок зі своїм товаришем, і в квартирі цього товариша вже живуть інші люди. Новою господинею квартири стала якраз потерпіла жінка. Тринча заявив, що вона купила квартиру шахрайським шляхом, за підробленою довідкою і тепер квартиру заарештують. Щоб цього не сталося він порадив звернутися до адвоката Євсюкова. А той вже і зажадав хабар 4 тисячі доларів.

Суддя Приморського райсуду Сергій Кічмаренко виправдав всіх трьох підозрюваних у зв’язку з недоведеністю їхньої провини.

У суді постраждалу жінку назвали підставною особою. Помічені гроші, які використовувалися під час передачі хабара, суд порахував як гонорар адвокату за його роботу. При цьому всю справу назвали провокацією проти колишнього прокурора і поліцейських.

Крім того, суд звернув увагу, що підозра адвокатам Євсюкову і Піскуну повідомив прокурор не обласної прокуратури, а міський, а повинен був тільки прокурор області, так як вони адвокати.

В результаті обвинувачені уникли кримінальної відповідальності. Примітно, що Піскун і Євсюков є співзасновниками громадської організації «Спеціальне бюро по боротьбі з економічною злочинністю та корупцією в Україні».

Залишити відповідь