В Одесі поліцейські вимагали 5 тис. $ США за непритягнення до відповідальності

Правоохоронці вимагали від громадянина 5 тисяч доларів США. За гроші вони обіцяли не притягати чоловіка до кримінальної відповідальності за нібито викрадення транспортного засобу.

Як повідомили у прес-службі ДБР, слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, затримали начальника  та оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з відділень поліції в м. Одесі Головного управління Нацполіції в Одеській області за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Неправомірна вигода передавалась правоохоронцям через посередника – колишнього працівника поліції, –зазначили в бюро.

Поліцейських затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3 тисячі доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.

Кваліфікація: одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення або невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь