В МВС вважають, що зґвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику — не підстава для відставки Авакова

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що зґвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику не є ґрунтовною підставою для відставки глави МВС Арсена Авакова

Про це він сказав в ефірі телеканалу «1+1».

На запитання журналіста про те, чи не планує Аваков піти у відставку у зв’язку зі скандалом у Кагарлику, Геращенко відповів: «Ви знаєте, я вважаю, що в цьому випадку таке рішення необґрунтоване».

Як раніше повідомлявPolice Control Ukraine, оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка, вдягав протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області за фактом зґвалтування та побиття»,–повідомляє пресслужба ДБР.

Затриманими за підозрою у катуванні та зґвалтуванні жінки, а також застосуванні фізичного насильства до чоловіка у відділі поліції на Київщині, виявилися 29-річний оперуповноважений сектору кримінальної поліції Кагарлицього ВП Сулима Сергій Сергійович та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Кузів Микола Богданович .

Микола Кузів
Сергій Сулима

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

Сергій Сулима, оперуповноважений, якого підозрюють у побитті та зґвалтуванні дівчини, останні місяці постив на своїй сторінці у російській соцмережі «Вконтакте» посилання на фільми та мультики сексуального та еротичного характеру. Останній буквально вчора, тобто вже після зґвалтування.

Другий підозрюваний, Микола Кузів є уродженцем Західної України, в нього є дружина та двоє синів. На Київщину поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту.

На сторінці поліції Маріуполя, де він раніше обіймав посаду начальника СКП Лівобережного ВП ЦВП ГУНП в Донецькій області, Кузіву присвячений один з матеріалів. 

Зазначається, що він мріяв вдягнути поліцейський кітель ще з дитинства, а в 9 класі він вже твердо вирішив пов’язати своє майбутнє зі служінням Батьківщині. 

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських та відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу. Крім того, прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП.


Залишити відповідь