Уряд виділив майже 700 млн грн із «ковідного» фонду на доплати поліцейським

Кабінет міністрів спрямував Міністерству внутрішніх справ 800 мільйонів гривень на доплати силовикам і медикам, які долучені до боротьби проти пандемії COVID-19. Кошти виділили з Фонду боротьби з COVID-19.

Про це йдеться в постанові уряду, передає Громадське.

Так, найбільшу суму уряд виділив Національній поліції — 679 мільйонів гривень. Ці кошти спрямують на доплати поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення під час карантину.

71 мільйон гривень виділили апарату Міністерства внутрішніх справ на доплати медикам, які працюють у сфері управління МВС і безпосередньо долучені до боротьби проти COVID-19.

Ще майже 31 мільйон виділили військовослужбовцям Державної прикордонної служби, 16 мільйонів — Національній гвардії та 1,7 мільйона — прикордонникам. Ці кошти теж спрямують на доплати працівникам, які забезпечують життєдіяльність населення під час карантину.

Раніше Державна аудиторська служба перевірила витрати на суму 4,7 мільярда гривень із Фонду боротьби з COVID-19. Під час аудиту виявили порушення на 26,5 мільйона гривень у Міністерстві внутрішніх справ.

Що це за фонд?

Після запровадження в Україні карантину 13 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету у зв’язку зі створенням в Україні Фонду боротьби з коронавірусом. Цей фонд був створений тимчасово (на період дії карантину) для фінансування додаткових видатків на охорону здоров’я та соціальних видатків, безпосередньо пов’язаних з епідемією.

До фонду долучили кошти ЄС, урядів інших держав та грантових організацій.

Залишити відповідь