Укроборонпром, бурштин, ліс: Президент вимагає звіту про розслідування корупції

Президент України Володимир Зеленський хоче заслухати звіт керівників правоохоронних органів про виконання доручень щодо розслідування справ топкорупціонерів, зловживань в оборонній сфері, боротьби з бурштиновою мафією та злочинів проти неповнолітніх.

Про це Зеленський заявив на зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Три місяці тому я зустрічався з керівниками НАБУ та САП. Хотів би почути від них про результати спільної роботи у переслідуванні топ-корупціонерів… Хочу нагадати щодо злочинів у системі “Укроборонпрому”, зловживань щодо виділення мільярдної допомоги підприємствам АПК. Прошу керівників ДБР та НАБУ доповісти про хід розслідувань цих фактів”, – сказав Зеленський.

Він також звернувся до керівника Рахункової палати з проханням повідомити про результати аудиту використання коштів українців, які були подаровані “найбагатшим агробаронам”.

“Ми всі розуміємо, про кого йдеться”, – зазначив глава держави.

Окрім того, Президент поставив вимогу керівникам ДБР, СБУ і Національної поліції щодо боротьби з бурштиновою мафією та незаконними вирубками лісів і грабіжницьким видобуванням корисних копалин.

Глава держави також доручив правоохоронцям доповісти про розслідування справи щодо вбивства хлопчика у Переяславі-Хмельницькому, пожеж в Одесі у дитячому таборі “Вікторія” та нещодавнього трагічного випадку у готелі “Токіо Стар”.

Залишити відповідь