У Житомирі затримали вимагачів: тероризували і вимагали гроші у містян

У Житомирі співробітники Служби безпеки України затримали учасників угруповання, які спеціалізувалися на вимаганні коштів у містян.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, раніше судимий за скоєння аналогічних злочинів місцевий мешканець залучив до вимагання декількох своїх знайомих. Створюючи штучні конфліктні ситуації, фігуранти справи вимагали у громадян гроші за владнання «непорозумінь». У разі відмови, зловмисники погрожували потерпілим та їх рідним фізичною розправою і знищенням майна.

«Оперативники спецслужби задокументували вимагання учасниками групи 1-ї тисячі американських доларів від чергової жертви. Аби чоловік став більш зговірливим та прискорив виплату «боргу», вони вдалися до морального тиску, поставивши його «на лічильник»,–йдеться у повідомленні.

Фігуранта затримали у центрі Житомира під час отримання чергового траншу.

Зазначається, що раніше співробітники СБУ задокументували декілька фактів передачі грошей рекетирам.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення організатору групи про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення інших епізодів справи і притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників угруповання.

Залишити відповідь