У Житомирі водій протягнув патрульного по асфальту із затиснутою склом рукою

У Житомирі 30 липня на одній з вулиць обласного центра патрульні зупинили автомобіль «RENAULT», що рухався з ввімкненим аварійним світлом. Водіймав зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння, відмовився надавати водійське посвідчення та називати свої анкетні дані. Під час спілкування з поліцейськими чоловік раптово розпочав рух автомобіля, травмувавши при цьому одного з патрульних. Про це повідомили у прес-службі патрульної поліції області.

Близько 23.30 по вул. Небесної Сотні поліцейські автопатруля помітили транспортний засіб, що рухався з ввімкненим аварійним світлом та маневрував по проїздній частині, не включаючи покажчики повороту.

Патрульні подали водієві сигнал про зупинку. Він став, але на запитання інспекторів відповідати відмовився, як і надати посвідчення на право керування транспортним засобом. При цьому у чоловіка були явні зовнішні ознаки сп’яніння.

У ході подальшого розвитку подій водій підняв склопідйомник своїх дверцят, затиснувши при цьому руку одного з патрульних, та різко розпочав рух авто. У результаті протяг поліцейського за своїм автомобілем близько 35 м.

Інспектор отримав травми, попередньо, у вигляді забоїв, саден та розтягнення зв’язок. Йому було надано медичну допомогу без госпіталізації. Водночас водій з місця пригоди втік.

Тривають заходи для його затримання. Нині окрім адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, йому загрожує ще й кримінальна, оскільки за вказаним фактом розпочато досудове рослідування. Кваліфікація події – ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.

Залишити відповідь