У Житомирі СБУ затримала керівника підрозділу відділення поліції, який систематично отримував гроші з легальних перевізників лісопродукції

Поліцейський погрожував місцевим підприємцям створити штучні перешкоди при транспортуванні та зберіганні лісу у разі несплати данини. Сума залежала від кількості рейсів та обсягів продукції на складах. Щомісячно з кожного підприємця поліцейський отримував від 30 до 50 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

СБУ викрила на систематичному вимаганні грошей з перевізників лісопродукції начальника сектору реагування патрульної поліції одного із відділень Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Правоохоронці задокументували кілька фактів отримання грошей фігурантом від п’яти комерсантів та затримали капітана поліції у Житомирі після передачі частини неправомірної вигоди від одного з підприємців.

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю поліції про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь