У Запоріжжі затримано інструктора-розвідника Нацгвардії,який разом зі своїм знайомим спалили автомобіль жінці, аби змусити заплатити 5000 доларів США

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, спільно з співробітниками СБУ в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Запорізького гарнізону, викрили факт вимагання військовослужбовцем та його знайомим коштів у мешканки Запоріжжя.

За даними слідства, жінка мала отримати значну страхову виплату у зв’язку зі смертю чоловіка-моряка. Про це стало відомо її водію, який тривалий час працював у цій родині і знав про отримання коштів. Тож він, разом зі своїм знайомим, військовослужбовцем, який є інструктором-розвідником однієї з військових частин Нацгвардії, почали вимагати у жінки 5000 доларів США. Аби отримати кошти, вони вдавались до погроз. Спочатку постраждалій порізали колеса у автомобілі, а коли і це не змусило жінку заплатити, спалили її автомобіль.

Сьогодні, 24 квітня, під час отримання військовослужбовцем та його знайомим 5000 доларів США від постраждалої, їх затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Державного бюро розслідувань готують затриманим повідомлення про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з пошкодженням чи знищенням майна (ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Залишити відповідь