У волинській поліції гроші могли відмивати через тещу екс-керівника транспортного відділу

До відмивання грошей, яке зафіксували у волинській поліції, міг бути причетний екс-начальник відділу забезпечення автотранспортом обласного управління Микола Пришко та його теща Софія Бабиляс.

Нагадаємо, посадовців волинської поліції викрили на відмиванні грошей через фіктивний ремонт службових автомобілів. Оборудки здійснювали через фізичну особу-підприємця, повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Послуги із ремонту автомобілів, згідно з інформацією системи публічних закупівель “Прозорро”, надавав лише один підприємець – 67-річна Бабиляс Софія Іванівна, що зареєстрована у селі Зміїнець Луцького району.

Зокрема, із нею було укладено два договори: 29 березня 2018 року та 1 листопада 2017 року на загальну суму 980 тисяч гривень.

Раніше Софія Бабиляс проживала у Горохові разом із чоловіком Віктором Івановичем. Її адреса реєстрації – спільна із адресою Пришко Наталії Вікторівни, яка є дружиною колишнього посадовця волинської поліції Миколи Пришка.

Нинішня адреса Софії Бабиляс у Зміїнці збігається із адресою самого екс-поліцейського.

До початку вересня цього року Микола Пришко займав посаду начальника відділу забезпечення автотранспортом ГУ НП у Волинській області. Дружина екс-поліцейського Наталія Пришко працювала бухгалтером у ДП “Територіальне медичне об’єднання МВС по Волинській області”, а син Олександр – віднедавна теж працює в поліції.

Коментувати причетність до зловживань Софія Бабиляс відмовилася. “Дивіться на себе і на свого зятя”, – зауважила жінка у телефонній розмові, фактично підтвердивши, що Микола Пришко – її зять.

За інформацією слідства, загалом за час оборудок із ремонтом авто від імені ГУНП, аферисти незаконно збагатилися майже на 3 мільйони гривень бюджетних коштів.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою). У рамках справи слідчі провели 12 обшуків вдома та в службових кабінетах фігурантів справи. Подальші слідчі дії тривають. У разі доведення вини учасникам змови загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Підприємець Бабиляс Софія Іванівна надавала послуги волинській поліції із ремонту автівок (скрін документа - із сайту Прозорро)

Підприємець Бабиляс Софія Іванівна надавала послуги волинській поліції із ремонту автівок (скрін документа – із сайту Прозорро)

У системі Прозорро - два договори на майже мільйон гривень. Місце проживання жінки - у селі Зміїнець

У системі Прозорро – два договори на майже мільйон гривень. Місце проживання жінки – у селі Зміїнець

За цією ж адресою зареєстровані Наталія та Микола Пришки. Останній - екс-керівник транспортного управління поліції

За цією ж адресою зареєстровані Наталія та Микола Пришки. Останній – екс-керівник транспортного управління поліції

У Горохові адреса Софії Бабиляс іще раз збігається із адресою Наталії Пришко, яка, ймовірно, є її донькою

У Горохові адреса Софії Бабиляс іще раз збігається із адресою Наталії Пришко, яка, ймовірно, є її донькою

Микола Пришко звільнився на початку вересня цього року

Микола Пришко звільнився на початку вересня цього року

Джерело

Залишити відповідь