У Вінниці жінка звинуватила копів у знущаннях: “Хотіла перерізати горло, лише б не били”

Мешканка Вінниці Людмила Пондо розповіла про резонансну подію, що сталася з нею у відділку поліції. За її словами, вона зі своєю сусідкою пішла робити передачу у в’язницю до свого знайомого. Коли вона вийшла і зустріла двох своїх знайомих, то до неї підбігли невідомі люди, які звинуватили її в тому, що вона робить “закладки”, вирвали у дівчини рюкзак і, не пред’являючи жодних посвідчень, запхали в машину разом з її знайомими та повезли у відділення поліції, повідомляє 33 канал.

“Запхали в машину і повезли у відділок на вулицю Довженка. По дорозі найбільш агресивний міліціонер ще бив мене по голові моїм мобільним телефоном. Наручники одягнули” – згадує дівчина зі сльозами на очах і стверджує, що в ході затримання їй виривали волосся жмутами.

У відділенні їх не припиняли бити і її знайомий, не витримавши тортур, розбив вікно головою.

“Скориставшись тим, що поліцейські відволіклися, я стрибнула на підвіконня, схопила шматок скла, приставила до горла. Кричу: «Якщо не припините нас катувати, я зараз переріжу собі горло» Прийшов начальник. Мене заспокоїли. Але від болю і нервового зриву я втратила свідомість. Згодом поліцейські викликали мені «швидку». У лікарню приїжджав слідчий з того ж відділення – зафіксував травми.” – з жахом згадує дівчина.

Дівчина офіційно в протокол заявила, що її побили співробітники поліції. Після обстеження потерпілу відпустили додому, але пекло на цьому не закінчилось.

“Ввечері до мене додому приїхав наряд. Повезли в ізолятор тимчасового утримання в наручниках. В ізоляторі я провела три доби. Мене звинувачують у злісній непокорі і побитті трьох співробітників поліції! Слідчий і прокурор клопотали про арешт на два місяці, але суддя обрав домашній арешт. Втім, в поліції звернулися в Апеляційний суд, щоб мене арештували. 24 квітня було засідання. Я раніше не була судима. Моя офіційна заяву про побиття мене поліцейськими «зникла». Досі немає жодного розслідування”.

Слова дівчини подвтердили і очевидці події.
“Я з маршрутки бачила, як один здоровань зі всієї сили смикав Людмилу за волосся, а інший тримав як ляльку і кидав з боку в бік” – розповідає Світлана Столяр, яка теж писала заяву в поліцію, але там тихо.

А поліцейські наполягають на тому, що діяли в рамках закону.
“Наші співробітники відрекомендувалися, показали свої службові посвідчення, оглянули автомобіль підозрюваних. А жінка вчинила агресію до співробітників поліції і почала наносити їм удари. Один поліцейський після отриманих травм пішов на лікарняний. Тому наші співробітники згідно з Законом України про Національної поліції застосували до громадян заходи фізичного впливу та спецзасоби. Вже у відділенні чоловік розбив вікно в службовому приміщенні, а жінка погрожувала вчинити самогубство. Її оглянули лікарі. Вона перебувала у стані сильного наркотичного сп’яніння.” – повідомили в прес-службі обласної поліції.

Джерело

Залишити відповідь