У Вінниці затримали угруповання шахраїв: на мільйони гривень ошукали агрофірми в різних регіонах

14 травня у Вінниці поліцейські затримали організоване злочинне угруповання шахраїв. Вони спеціалізувались на шахрайських схемах з привласнення коштів фермерів-підприємців.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Поліцейські затримали зловмисників коли вони повернулись у Вінницю після вчинення ними чергової оборудки на Хмельниччині.

Встановлено, що організатори злочинів на сайтах шукали аграріїв, які продавали зерно та одночасно домовлялись з фермерами, готовими його купити. Коли водії з боку покупця приїжджали за зерном, зловмисники видавали себе за представників продавця, забирали гроші та залишали територію підприємства. Таким чином покупець залишався без грошей і зерна. 

Під час обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, СІМ-картки, записи проведених оборудок, банківські картки, гроші, чотири пістолети, три одиниці холодної зброї та предмет, схожий на гранату.

За інформацією слідства, зловмисники завдали мільйонні збитки понад десятьом фермерам з різних регіонів. 

Затриманим оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або організованою групою), за що передбачено покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою.    

Залишити відповідь