У Вінниці експоліцейський та війсковослужбовець ЗСУ розповсюджували наркотики

Внутрішня безпека поліції викрила групу наркодилерів серед яких був колишній співробітник поліції та діючий військовослужбовець ЗСУ. Під час обшуків у зловмисників виявлено психотропні речовини і наркотичні засоби.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Інформація про осіб, які займалися розповсюдженням психотропної речовини – амфетамін, була отримана працівниками Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Після перевірки оперативники встановили, що до незаконного обігу наркотиків причетні 31-річний військовослужбовець військової частини, колишній співробітник Управління патрульної поліції області та цивільні мешканці Вінниці.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, яке згодом передано до ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Встановлено, що 24-річний експоліцейський – наркозалежний. Купував наркотики як для власного вжитку, так і для збуту серед кола своїх знайомих.

Правоохоронці провели кілька оперативних закупівель наркотовару у військового та направили на експертизу. За висновком придбана речовина – амфетамін.

Після чергової оперативної закупки психотропної речовини на суму 700 гривень прапорщика затримали.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання викритих осіб та в автомобілі одного з них. Під час яких виявлено і вилучено сліп-пакети з порошкоподібною речовиною білого та рожевого кольору (попередньо – амфетамін та метамфетамін), марихуану, ваги, пристрої для вживання наркотиків та їх виготовлення, мобільні телефони, банківські картки. У одного з ділків виявлено револьвер та посвідчення члена громадського формування.

На теперішній час військовому оголошено підозру та затримано в порядку ст.208 КПК України. Готуються процесуальні матеріали по іншим учасникам кримінального провадження. Подано клопотання до суду про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь