У Туреччині вбили «злодія в законі» «Лота Гулі», який орудував й в Україні

Сьогодні вночі був вбит азербайджанський кримінальний авторитет Надир Саліф, відомий як «Лота Гулі». Інцидент стався в турецькому місті Анталія. Надир Саліф помер в лікарні від чотирьох вогнепальних поранень.

Про це повідомляють турецькі та азербайджанські ЗМІ.

В нього стріляв інший представник кримінального світу, азербайджанець по-національності, відомий на прізвисько «Хан» –Хан Ахмедлінський, один з подільників вбитого. Після стрілянини кілер спробував втекти, але пізніше турецькі правоохоронці затримали його в авто на шосе «Анталія-Денізлі»

Хан Ахмедлінський та «Лота Гулі»

Надір Саліфов етнічній азербайджанець, народився у 1972 році в Грузії. Він багато років провів у в’язницях Азербайджану.
Його злочинна діяльність починається з 1995 року, коли у віці 22 років він опинився у в’язниці в Баку. Його звинувачували у вбивстві двох суперників у своїй злочинній групі. Тоді його засудили до смертної кари, але потім вирок було замінено на 15 років ув’язнення. 47-річний чоловік був звільнений лише у 2017 році. Потім він оселився в Туреччині.

18 серпня 2016 року в Стамбулі було вбито іншого «злодія в законі» Ровшана Джанієва на прізвисько «Ровшан Ленкоранський». (Кілера «Хана» приписують саме до його оточення ).

Тоді обстріляли «Range Rover», в результаті «Ленкоранський» загинув
«Ровшан Ленкоранський»

Це вбивство закидали «Лоту Гулі». Між двома впливовими азербайджанськими кланами була багаторічна війна. У 2018 році Саліфов був заарештований в Туреччині за звинуваченням у співучасті у вбивстві, після того, як на його ім’я було видано ордер на арешт. Потім його депортували з Туреччини на батьківщину, але він повернувся нелегально.

На початку лютого 2020 року в Стамбулі були затримані 17 осіб за підозрою в підготовці замаху на Саліфова .За даними слідчих, це була помста «російської мафії» за вбивство в 2016 році «Ровшана Ленкоранського».

Нагадаємо, нещодавно в Одесі СБУ затримала учасників банди «Лоту Гулі».

Залишити відповідь