У Сумах затримали харківського кримінального авторитета «Ізота»: що відомо про нього та його зв‘язки із лісником Пієвим

У Сумах правоохоронці затримали так званого «смотрящого» за Харківщиною «Ізота» (Ізот Вадим Борисович), котрий кілька років знаходився у розшуку.

«51-річний чоловік переховувався від органів слідства за вчинення майнового злочину на території Харкова. Встановивши його місце тимчасового перебування, правоохоронці затримали чоловіка»,– повідомили в пресслужбі ДСР Нацполіції.

12 листопада «Ізота» затримали в одному з приватних будинків на території міста Суми.

Правоохоронці провели обшуки за місцем переховування «Ізота», його автомобілі та вилучили холодну зброю, кастет, граббер, а також записи із особистими даними та фотографіями діючих оперативних працівників управління карного розшуку.

Відповідне фото було зроблено біля Шевченківського відділу поліції. На фото присутній оперуповноважений УКР Харківщини Олексій Логвіненко, помічник оперуповноваженого Олексій Лихоман (сидять на лавці), начальник відділу кримінальної поліції Шевченківського ВП Петренко Антон Григорович та заступник начальника одного з відділів ГУНП в Харківській області Апостол Валентин Григорович.

Нагадаємо, 16 січня 2019 року у Харкові двоє невідомих у балаклавах скоїли напад на офіцера поліції Олексія Логвіненко. Коли Логвіненко виходив з під’їзду, до нього підійшли двоє невідомих. Нападники вдарили чоловіка та зробили декілька пострілів із зброї в область голови, після чого зникли з місця на автомобілі. Поліцейського з пораненнями голови та шиї доставили до лікарні.

Також нагадаємо, у березні цього року «Ізот» втік від правоохоронців, протаранивши при цьому кілька автомобілів. Тоді він кинув «Lexus» у дворі, де його намагались затримати поліцейські.

Під час втечі «Ізот» пошкодив майно поліцейського та чинив опір правоохоронцю. Тому відносно «Ізота» поліція відкрила ще справу за ч. 1. ст. 194, ч. 2 ст. 342, ч. 1 ст.345 КК України

Ще раніше у Харкові «Ізот» щоб підтвердити статус «злодія в законі» здійснював крадіжки з елітних автомобілів. У лютому 2018 року його затримали в Харкові, але через два місяці знову оголосили в розшук.

З матеріалів судового реєстру відомо, що «Ізот» ще у 2017 році неодноразово приїжджав на «Lexus» на паркувальний майданчик біля джерела «Саржин Яр», вистежував дорогі автівки, а коли їх власники йшли до церкви або просто на природу, проникав до автівок та обчищав їх. Так, 8 липня 2017 року з «Mazda» він вкрав 25 тис. доларів і 5 тис. гривень.

У попередніх статтях Police Control Ukraine повідомляв, що «Ізот» товаришує із іншим харківским кримінальним авторитетом Мітровим («Мітруша»). Мітров відомий очолюванням групи «сканеристів». Саме Мітров наразі зайняв місце померлого кримінального авторитета Вадима Казарцева.

Читайте також: Стало відомо хто займе «місце» померлого кримінального авторитета «Князя»

Як Police Control Ukraine повідомило проінформоване джерело, «Ізот» має цивільну дружину – Христину Пієву. Вона донька Сергія Пієва – вже ексдепутата Харківської облради. Він є також директором «Вовчанського лісового господарства».

Сергій Пієв

Саме Христині Пієвій належить «Lexus», на якому пересувався «Ізот» та саме на ньому він тікав від правоохоронців. До речі, після гучної втечі Христина повернула собі автівку на відповідальне зберігання.

Син Сергія Пієва – Станіслав Пієв є керівником Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області.

Станіслав Пієв

Також за інформацією джерела, поки «Ізота» тривалий час розшукувала поліція, він спокійнесенько мешкав в домівці лісника Пієва в Дергачівському районі в с.Караван.

Ймовірно, саме через відповідні зв‘язки «Ізота» , правоохоронці тривалий час не наважувались отримати ухвалу суду на обшук домоволодіння та ще й через ймовірний «злив» інформації. Зловили «Ізота» лише на території іншої області, коли він поїхав на «заробітки».

Залишити відповідь