У Сумах водія покарали штрафом за спробу збити патрульного

Зарічний районний суд Сум призначив місцевому жителю покарання у вигляді штрафу за вчинення опору патрульним поліцейським.

Про це повідомляє 368.media посилаючись на вирок суду за ч. 2 ст. 342 ККУ.

У липні поточного року інспектори поліції заступили на службу в складі екіпажу «Руно-114» на службовому автомобілі Skoda Rapid. В цей же день екіпаж, під час патрулювання, виявив автомобіль Опель Астра, який рухався по другорядній дорозі і зупинився в зоні дії заборонного знаку. За кермом автомобіля знаходився обвинувачений.

Патрульні підійшли до автомобіля правопорушника, повідомили про скоєння ним правопорушення і зажадали, щоб він надав документи на автомобіль і водійське посвідчення. При цьому обвинувачений почав агресивно поводитися, нецензурно висловлювався в сторону інспекторів і категорично відмовився виконувати законні вимоги поліцейських. Один з патрульних повідомив про відповідальність за непред’явлення документів. Однак водій, не реагуючи на багаторазові зауваження на порушення, закрив вікно свого автомобіля, запустив двигун і щоб уникнути відповідальності, почав раптово рух автомобіля в ліво, створюючи загрозу життю і здоров’ю інспектора. Патрульна поліцейська в цей момент стала попереду автомобіля, намагаючись зупинити його. Обвинуваченому вдалося втекти з місця.

Порушник визнав свою провину і уклав угоду з прокурором. Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 342 КК і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. гривень.

Залишити відповідь