У Рівному судитимуть поліцейського зі спільником, котрі продавали патрульному керівну посаду в органах за $100 тисяч

У жовтні 2020 року правоохоронець погодився взяти участь у злочинній схемі, яку йому запропонувала цивільна особа. Зокрема старший інспектор запропонував своєму колезі — працівнику Управління патрульної поліції, допомогти призначити останнього на посаду начальника одного з відділів поліції ГУ НП в Рівненській області за 100 000 доларів США.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Перебуваючи у товариських відносинах, правоохоронець переконував патрульного у серйозності намірів цивільної особи та реальності здійснення запланованого. Проте, втілити свою обіцянку в життя чоловіки не могли та подібних намірів не мали»,–сказано в повідомленні.

6 листопада 2020 року інспектора поліції та громадянина затримали після одержання частини хабара у сумі 21 400 доларів США. Фігурантам було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі до суду направлено обвинувальний акт стосовно старшого інспектора одного із відділів поліції ГУ Нацполіції у Рівненській області та цивільної особи. Вони обвинувачуються у незакінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь