У Рівному патрульний за 2 тис. $ обіцяв мешканці допомогти з непритягненням до відповідальності

Працівниками Рівненського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано інформацію щодо протиправних дій одного зі співробітників Управління патрульної поліції. 23-рінчий співробітник у розмові з місцевою жителькою висловив пропозицію вплинути на прийняття рішення слідчим поліції про можливість уникнути кримінальної відповідальності. Ціна питання – 2 тисячі доларів США.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Західного регіону України було внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України та передано до Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

Відразу після одержання хабара молодшого лейтенанта поліції затримали спільними силами оперативники УДВБ НПУ, бійці КОРД ГУНП у Рівненській області, ДБР, під процесуальним керівництвом військової прокуратури, за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції НПУ.

Патрульному оголошено підозру та затримано в порядку ст.208 КПК України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь