У Рівному патрульний з власного травмату стріляв у велосипедиста. ДБР розпочало розслідування

У Рівному близько 2-ї години ночі на вулиці Поповича виявили чоловіка, який рухався на велосипеді.

Як повідомляє пресслужба патрульної поліції області, екіпаж прийняв рішення зупинити чоловіка, адже велосипед підпадав під орієнтування такого, що був раніше викрадений. 

Інспектори неодноразово подали сигнал про зупинку за допомогою гучномовця та спеціальних світлових пристроїв. Однак велосипедист не зупинявся, а навпаки пришвидшився. Патрульні почали переслідування, в ході якого один з поліцейських, з метою привернення уваги та виклику допоміжних сил використав власний пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, один з яких ймовірно влучив у велосипедиста. В результаті використання спеціального пристрою велосипедист отримав тілесні ушкодження втратив рівновагу та впав. Відразу після цього поліцейські розпочали надавати першу медичну допомогу та викликали на місце бригаду «швидкої».

У відомстві зазначили, що за фактом даної події призначено службове розслідування. Поліцейського, який використав спеціальний пристрій, відсторонено від виконання посадових обов’язків на час проведення службового розслідування.

У пресслужбі ДБР повідомили, що слідчі ДБР розпочали досудове розслідування за фактом застосування працівниками Управління патрульної поліції у Рівненській області травматичної зброї до громадянина.

«Наразі громадянин шпиталізований. Ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень встановлюється»,–йдеться у повідомленні.

Дії патрульних кваліфікують як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї чи спеціальних засобів, за відсутності ознак катування (ч. 2 ст. 365 КК України).

Залишити відповідь