У провадженні щодо вбивства Кирила Тлявова оголошено третю підозру

Третій учасник трагічних подій, внаслідок яких загинув п’ятирічний хлопчик Кирило Тлявов, отримав підозру у вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296 ККУ). Це – повнолітній громадянин України.

31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди. Вони влучили у 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували.

3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Двоє учасників – працівників поліції – отримали підозри в:

➖ убивстві малолітньої дитини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (пп. 2, 12 ст. 115 Кримінального кодексу України);
➖ вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Їм обрано запобіжний захід у вигляді під вартою без права внесення застави.

Під час брифінгу Директор ДБР Роман Труба повідомив, що тривають слідчі дії для встановлення особи вбивці, і кваліфікація статей може бути змінена:

«Нагадаю, що з моменту вбивства була втрачена доба, адже лише на наступний день підслідність була визначена за #ДБР і наші слідчі приступили до роботи. Цей час злочинці максимально використали в своїх цілях, щоб виконати два завдання: сплутати версії вбивства та приховати зброю».

У відомстві зазаначиои, що наразі проведені такі слідчі дії:

  • допитано 53 свідка;
  • проведено 34 обшуки за місцем проживання фігурантів, їх близьких, знайомих, а також у місцях можливого приховування знаряддя вчинення злочину;
  • призначено понад 10 експертиз (судово-медичних, балістичних, молекулярно-генетичних, вибухотехнічних, дактилоскопічних тощо), частину з яких вже проведено;
  • проведено 8 різних за своєю складністю слідчих експериментів, а також огляди місць події тощо;
  • отримано відеозаписи з усіх камер спостереження;
  • із залученням осіб водолазного складу ДСНС проводиться відпрацювання водойм та річок в м. Переяслав-Хмельницькій та поза його межами.
Залишити відповідь