У Полтаві на хабарі 459 тисяч гривень затримали керівника антикорупційної громадської організації


“Сьогодні, 10 квітня, працівники слідчого управління Головного управління Нацполіції в Полтавській області, Управління захисту економіки в Полтавській області за процесуального керівництва військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України затримали фігуранта під час одержання неправомірної вигоди”, – йдеться в повідомленні МВС.

Зазначається, що метою ГО було викриття корупційних схем у Полтавському регіоні.

“За невтручання у підприємницьку діяльність будівельної компанії керівник громадської організації вимагав від її представників 459 тисяч гривень “відступних”. У разі несплати коштів – ініціювання перевірок будівництва контролюючими органами та продовження пікетів та перешкоджання будівельним роботам на будмайданчику”, – зазначили у МВС.

Наразі керівник громадської організації затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Заходи з документування та затримання проводилися у межах кримінального провадження, відкритого за ч.4 ст.368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Санкція статті: позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь