У Полтаві ДБР відхрещується від самовільно збудованої парковки

У Полтавському Державному бюро розслідувань продовжують відхрещуватися від самовільно збудованої стоянки у їхньому дворі.

Про це повідомляє видання «ЗМІСТ».

Наразі земельна ділянка вкрита асфальтом, на ній припарковані транспортні засоби. До слова, одна з автівок – сіра Suzuki Vitara 2016 року. Автомобіль такої ж марки задекларувала в.о. керівника ДБР Світлана Савченко.

Така ж автівка у декларації Світлани Савченко

Фото: Така ж автівка у декларації Світлани Савченко

Однак у пресслужбі ДБР вкотре запевнили, що земельна ділянка і самовільна парковка їм не належить, тому коментарів не буде.

Пригадаємо, 22 серпня, у центрі міста, на вулиці Соборності, 37, у дворі Полтавського територіального управління Державного бюро розслідувань робітники з будівельною технікою розпочали самовільне зведення невідомого об’єкту.

Будівництво тривало притул до огорожі школи боротьби імені І. Шемякіна. На публічній кадастровій карті не вказано, кому саме належить ця земельна ділянка.

ЗМІСТу було відомо, що територію облаштовували під будівництво автостоянки для працівників ДБР. До слова, публічні замовлення на виконання відповідних робіт в системі Prozorro й досі відсутні. У теруправлінні ДБР будівництво не коментували – лише говорили, що земельна ділянка їм не належить, і що відбувається у їхньому дворі – їм невідомо.

24 серпня блогер Геннадій Фетісов перебував на місці будівництва та викликав поліцію. Він говорив, під час вилучення техніки в.о. керівника теруправління ДБР Світлана Савченко погрожувала слідчим нацполіції притягненням до кримінальної відповідальності. Фетісов стверджував, що ДБР відкрило провадження на поліцейських за статтею 365 ККУ (перевищення службових повноважень). ЗМІСТ намагався перевірити цю інформацію, однак на інформаційний запит Полтавське ДБР відмовилось відповідати, посилаючись на конфіденційний статус інформації.

Додамо, тоді ж поліція відкрила провадження щодо самовільного зайняття земельної ділянки.

Нагадаємо, 29 травня, директор територіального управління Полтавського територіального ДБР Володимир Тимошко на своїй fb-сторінці повідомив, що очільник ДБР Роман Труба звільняє його за «невідповідність займаній посаді та недостатню професійність».

Поки Тимошко намагається поновитися на посаді, його обов’язки виконує заступниця Світлана Савченко.

Залишити відповідь