У Миколаїві поліцейський, який вимагав від бізнесмена щомісяця сплачувати 200$ США хабара, постане перед судом

ДБР скерувало до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника сектору превенції Центрального відділу поліції Головного управління Нацполіції у Миколаївській області. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від підприємця. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, які встановили, що поліцейський пропонував підприємцю, що реалізовує наручні годинники (копії відомих торгівельних марок), щомісяця сплачувати 200 доларів США неправомірної вигоди. За ці гроші правоохоронець обіцяв не притягувати підприємця до кримінальної відповідальності за незаконне використання знаку для товарів і послуг (ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України).

ДБР кваліфікує дії правоохоронця як одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, заступнику начальника сектору превенції загрожує штраф від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь