У Миколаєві затримали головного бухгалтера та касира управління поліції: безпідставно нараховували премії за «відкати»

У Миколаєві ДБР затримало на хабарі головного бухгалтера і касира управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ Нацполіції в Миколаївській області.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, посадовиця організувала злочинну схему, за якою певним працівникам поліції призначалися завищені премії без законних на те підстав. Після чого працівники мали віддати оговорену частину з нарахованої премії залученому до злочинної схеми  касиру.

5 січня 2021 року слідчими ДБР задокументовано факти передачі хабара у сумі 38 000 гривень касиру, який того ж дня передав їх начальниці, яка повернула йому 10 000 гривень. Крім того, 2 лютого 2021 року слідчими задокументовано факт передачі касиру 39 000 гривень, які того ж дня він передав посадовиці. Після цього вказаних осіб було затримали правоохоронці.

Під час особистого обшуку начальниці неправомірну вигоду було виявлено у її власних речах.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь