У Миколаєві поліцейські побили адміністратора «криптоферми» та майнили біткоїни на вилученому обладнанні

Працівники Корабельного відділу поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області здійснювали досудове розслідування кримінального провадження за фактом викрадення електричної енергії. У березні 2020 року під час слідчих дій у рамках цього кримінального провадження ними було виявлено електронне обладнання для майнінгу крипто валют «Asic Bitmain Antminer» у кількості 544 штуки та незаконно встановлений трансформатор. 

Нацполіція цим фактом хизувалась на офіційному сайті поліції області.


21 квітня 2020 року поліцейські провели обшуки у громадянина, який за версією слідства був причетний до адміністрування вказаного обладнання. Після проведення обшуку, правоохоронці доставили громадянина до відділення поліції, де побили його. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Повідомляється, що слідчі ДБР у рамках проведення досудового розслідування за фактом побиття громадянина виявили, що правоохоронці привласнили частину вилученого обладнання для майнінгу криптовалют. У зв’язку із встановленням нових обставин кримінального провадження, слідчі ДБР розпочали досудове розслідування за фактом привласнення або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України).

У ході проведення невідкладного обшуку за місцем проживання одного з працівників Корабельного відділу поліції було виявлено та вилучено арештоване електронне обладнання моделі «Asic Bitmain Antminer».

«Преступности.НЕТ» повідомляє, що потерпілий зараз проходить лікування в одному з медичних закладів міста Миколаєва. У нього лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, а також садна і гематоми по всьому тілу.

Також за їх інформацією:

По версии следствия, для того, чтобы «решить» этот вопрос без суда, полицейские предложили администратору «криптофермы» заплатить им 30 тысяч долларов США. Однако мужчина, который не являлся владельцем оборудования, платить не стал и перестал выходить на связь с полицейскими. Спустя время он был найден и доставлен в Витовское отделение полиции. В этот раз у него потребовали отдать пароль от виртуального «кошелька», чтобы получить доступ к криптовалюте. Когда мужчина отказался, его начали жестоко избивать. По словам собеседника, избивали потерпевшего лично начальник отделения полиции подполковник Дмитрий Носов, и.о. заместителя начальника – начальник следственного отделения Юрий Гаркуша и двое оперативников.

В итоге мужчина все же предоставил им пароль и его отпустили. После чего потерпевший вызвал такси, на котором и был доставлен в БСМП города Николаева. Из медучреждения сообщили в полицию о произошедшем. Расследованием произошедшего занялось территориальное управление ГБР, управление внутренней безопасности ДВБ Нацполиции при процессуальном руководстве прокуратуры Николаевской области. Было открыто уголовное производство по ч.3 ст.127 Уголовного кодекса Украины («Пытки») и 7 мая в помещении отделения полиции и по местам жительства фигурантов были проведены обыски.

В итоге, дома у одного из принимавших участие в избиении оперативников была обнаружена часть оборудования для майнинга криптовалюты, которое было изъято и является вещественным доказательством. Полицейский в подвале обустроил свою «криптоферму». 

Залишити відповідь