У Миколаєві начальника сектору кримінальної поліції підозрюють у створенні доказів скоєння злочину невинною особою

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Миколаєві, повідомили про підозру начальнику сектору кримінальної поліції одного з відділень поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області.

За попередньою інформацією правоохоронець штучно створив докази скоєння злочинів раніше судимими особами з числа соціально незахищених верств населення, надавши їм вогнепальну зброю та бойові припаси. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Також він знайшов особу, яка погодилася зізнатися у вчиненні нею кримінальних правопорушень.

Наразі працівнику Національної поліції повідомлено про підозру, та його відсторонено від виконання службових обов’язків.

Правоохоронцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання повідомлення про підозру іншим службовим особам Єланецького відділення поліції Новоодеського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Миколаївській області.

Кваліфікація:

• носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України);

• перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України);

• завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу України).

Залишити відповідь