У Маріуполі поліцейський та рієлтор зазіхнули на квартиру боржниці

Донецький поліцейський та його спільниця намагалися провернути квартирну аферу: спробували заволодіти чужою квартирою.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіцї.

Влітку 2020 року правоохоронці встановили причетність одного зі співробітників відділу поліцейської діяльності Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області до протиправних дій.

«31-річний поліцейський разом зі своєю 35-річною спільницею, яка працювала рієлтором, вирішили ошукати 33-річну мешканку Маріуполя. Змовники, користуючись скрутним фінансовим становищем власниці неприватизованої квартири, запропонували оформити на рієлтора довіреність на житло. Натомість пообіцяли допомогти приватизувати та продати квартиру, щоби держава не конфіскувала її за великі комунальні борги. Жінці спільники мали намір віддати лише невелику частину суми із продажу майна»,–розповіли в поліції.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання та у службових кабінетах фігурантів та вилучили довіреність, пакет документів на приватизовану квартиру, телефони, комп’ютерну техніку.

Наразі обом фігурантам вручено підозри за ч.3 ст.15 (Замах на злочин), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Крім цього, за надання неправдивих свідчень спільниці поліцейського слідчі ДБР оголосили про підозру за ч. 1 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч. 1 ст. 384 (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) ККУ. У разі доведення вини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Залишити відповідь