У Маріуполі поліцейські викрили мережу наркоторговців та вилучили наркотиків на півтора мільйона гривень

Зловмисники збували наркотики, психотропи та прекурсори на території Маріуполя, а також поставляли їх на тимчасово окуповану територію. Затримано 7 осіб. Спецоперацію провели поліцейські управління протидії наркозлочинності та слідчого управління із залученням спецпідрозділу КОРД, роти поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці  встановили 11 осіб віком від 35 до 62 років, які забезпечували функціонування наркобізнесу. Ними виявилися жителі Маріуполя.

Ініціатор створив цілу систему збуту наркотиків, яка складалася з кількох дилерських рівнів. Збувачі мали контакти один одного, щоб в разі уваги поліції до одного з них уся мережа оперативно згорнула діяльність та залягла на дно.

Зловмисники збували великі партії концентрату з макової соломки (опій екстракційний), а також інші види наркотичних речовин.

Дилери дотримувалися конспірації. При перевезенні «товар» ховали у важкодоступних місцях автомобілів. Передавали лише перевіреним покупцям з рук у руки, а яким не довіряли — робили закладки з наркотиком в умовних місцях. Частина наркотику йшла на тимчасово окуповану територію, де в організатора існувала ще одна своя дилерська мережа. Місце проведення «угоди» постійно змінювали, для зв’язку використовували свій шифр.

Документування протиправної діяльності злочинного угрупування зайняло близько 6 місяців. У фіналі поліцейські одночасно провели 15 обшуків.

У фігурантів вилучено шість видів заборонених речовин — понад 700 мл екстракційного опію, метадон, амфетамін тощо, гроші від їх продажу, електронні ваги. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку сягає 1,5 млн гривень. У лідера групи виявили також пістолети, патрони та протитанкову гранату.

Наразі 7 учасників угрупування затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України (збут наркотиків).

Залишити відповідь