У Львові затримали банду псевдополіціянтів: вимагали гроші та викрали людину

У Львові правоохоронці затримали учасників злочинного угрупування, які втягували жертв у злочинну діяльність, потім представялися працівниками поліції та вимагали гроші.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Організатор, який на цей момент перебуває в одній з виправних колоній Львова, координував діяльність групи з чотирьох місцевих мешканців, які свого часу відбували покарання у тій же колонії за майнові та пов’язані з наркотиками злочини.

Повідомляється, що схема вимагання коштів виглядала так: спершу частина учасників втягували особу у злочинну діяльність, а потім інші представлялися працівниками поліції та вимагали у жертви кошти.

Фігуранти намагалися схилити до придбання та розповсюдження наркотиків жителя Рівненщини. Для цього двоє представилися продавцями, а решта – поліцейськими.

«Під час зустрічі з потерпілим біля одного з ТРЦ у Львові, учасники угруповання силою посадили чоловіка у авто і повезли у напрямку Львова. Дорогою нападники вимагали 10 тис доларів США, натомість обіцяли допомогти потерпілому уникнути кримінальної відповідальності за придбання наркотиків. Відтак, чоловік попросив свою дружину перерахувати на їхній рахунок частину коштів – 25 тис грн, частину з яких у подальшому фігуранти зняли в одному із банкоматів»,–йдеться у повідомленні.

Під час затримання вилучили: імітаційне посвідчення поліцейського, кайданки та 23 тис грн.

Чотирьом учасникам злочинного угруповання повідомили про підозру за вимагання коштів та викрадення людей (ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України). Наразі вони знаходяться під вартою.

Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Залишити відповідь