У Львові СБУ викрила контрабанду понад тонни героїну: намагались провезти як «дипломатичний» вантаж

СБУ запобігла контрабанді рекордної партії героїну до країн Євросоюзу транснаціональним організованим злочинним угрупуванням – 1035 кг.

Про це інформує пресцентр СБУ.

«За результатами тривалої багатоходової спецоперації співробітникам СБ України вдалось задокументувати протиправну діяльність транснаціонального організованого злочинного угруповання з числа громадян Туреччини

Зловмисники організували ввезення на територію нашої держави героїну на судні, яке прибуло до Одеського морського торгівельного порту у грудні 2020 року.

Наркотики намагалися приховати в контейнері серед продуктів харчування.

Оперативники спецслужби затримали трьох іноземців у Львові, під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях.

Зазначається, що надалі наркоділки планували переправити героїн до Євросоюзу нібито під виглядом дипломатичного вантажу. Цього ж дня в обласному центрі було затримано громадянина Туреччини – одного з організаторів наркотрафіку.

Правоохоронці виявили 1035 кг речовини, підготовленої до транспортування. Проведення експрес-тестів дало можливість встановили, що це героїн. Вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку становить понад 2,3 мільярди гривень. Додатково проводяться обшуки у місцях тимчасового проживання фігурантів.

У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, задіяних у наркобізнесі. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину.

Залишити відповідь