У Львові із судової справи про хабар викрали флешки з НСРД

Суддя Личаківського райсуду Львова Світлана Леньо повідомила про втручання в її діяльність

Така заява опублікована на сайті Вищої ради правосуддя.

30 травня 2019 працівники суду виявили, що зі справи по отримання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК) зникли флеш накопичувачі з результатами негласних слідчих розшукових дій. Докази зникли тоді, коли їх вже практично закінчили досліджувати і суддя мала дати їм правову під час ухвалення вироку в нарадчій кімнаті. Відтак суддя побачила у зникненні цих матеріалів втручання в її діяльність, оскільки тепер вона не зможе їх оцінити.

12 червня суддя повідомила про зникнення флешок учасників справи. Проводилось службове розслідування і деяких працівників суду притягнули до дисциплінарної відповідальності. Але ані самих флешок, ані осіб, які причетні до їх зникнення доказів, розшукати не вдалося.

13 червня одним із учасників справи в ДБР подано заяву про вчинення злочинів прокурором і працівниками Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області за ч.2 ст.185, ст.365, ст.376 КК. Втім, як стверджує суддя, сталося так, що, незважаючи на зміст заяви, до ЄРДР було внесено дані, що службову недбалість допустила саме суддя як головуюча.

За даними місцевих ЗМІ, відео- та аудіозаписи зникли зі справи за обвинуваченням головної лікарки шпиталю ім. Митрополита Шептицького Наталії ван Доеверн. Напередодні інциденту її адвокати начебто виявили ознаку монтажу і хотіли відправити їх на незалежну експертизу.

Джерело

Залишити відповідь