У Луцьку нач.відділу слідчого управління Нацполіції погорів на хабарі 3 тис.$ (ВІДЕО)

У Луцьку на одержанні 3 000 доларів США неправомірної вигоди затримали начальника відділу слідчого управління ГУНП Волинської області Клока Юрія Володимировича.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

У пресслужбі прокуратури області, повідомили, що правоохоронець вимагав та, зрештою, отримав 3 тисячі доларів США хабара за закриття кримінального провадження за фактом незаконного заволодіння громадянином транспортним засобом марки «Volkswagen Passat». Крім цього, він нібито обіцяв не вилучати автомобіль.

Як з’ясувалось згодом, громадянин придбав цю автівку законно, однак, продавець магазину заявив, що він її викрав. Таким чином гроші за закриття провадження посадовець поліції вимагав у невинної особи, це обурило чоловіка і він звернувся із відповідною заявою.

У ДВБ Нацполіції зазначили, що чоловік мав віддати 6 тисяч доларів США цоьму начальникові слідчого підрозділу за непритягнення до відповідальності та невилучення автомобіля. На передачі першої частини від названої суми хабаря – 3 тисячі доларів – 36-річного майора поліції затримали.

Ред.: У Луцьку нач.відділу слідчого управління Нацполіції погорів на хабарі 3 тис.$Наш канал в Telegram:…

Gepostet von Police Control Ukraine am Samstag, 22. Februar 2020

Наразі дії поліцейського кваліфікували за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки чи одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Прокурори готують повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання правоохоронцю міри запобіжного заходу. Клопотатимуть і про відсторонення його від посади.

Згідно ч.3 ст. 368 КК України правоохороцю загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

Нагадаємо, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Залишити відповідь