У Луцьку чоловік побив патрульного після того, як у його друга знайшли зброю

Лучанин завдав тілесні ушкодження патрульному поліцейському під час виконання ним службових обов’язків. Співробітника поліції із травмами голови госпіталізували до лікарні. 

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Ввечері 24 січня співробітники Національної гвардії України, які патрулювали центр міста, повідомили, що на проспекті Волі невідомі особи в’їхали у приміщення магазину й намагалися покинути місце автопригоди. Працівники Нацгвардії наздогнали порушників та затримали їх, а на місце події прибув екіпаж патрульних.

Під час складання адмінматеріалів поліцейські помітили у водія авто явні ознаки алкогольного сп’яніння, проходити перевірку чоловік відмовився. На нього склали адмінпротоколи та постанову.

Повідомляється, що також правоохоронці виявили у водія пістолет та викликали СОГ. В той же час туди прибула так звана «група підтримки» чоловіка, який скоїв автопригоду.

«Під час з’ясування обставин даної події один із учасників цієї «групи підтримки» шарпав поліцейських за формений одяг, заважав працювати, вживав нецензурну лексику. Патрульний був змушений застосувати спецзасіб, після чого отримав удар в обличчя. Поліцейський отримав черепно-мозкову травму та забої. Його госпіталізували. На підмогу приїхало ще два наряди патрульних»,–йдеться у повідомленні.

Правопорушника поліцейські затримали. Йому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що слідчі клопотатимуть про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь