У лавах Нацполіції викрили колишнього бойовика «ЛНР»

Правоохоронці встановили причетність та повідомили про підозру співробітнику органів Нацполіції в участі у діяльності незаконного збройного формування «ЛНР» (ч. 2 ст. 260 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у травні 2014 року мешканець Сєвєродонецька вступив до «розвідувального загону спецпризначення» під командуванням громадянина РФ з позивним «Спец». Збройний підрозділ на той час контролював місто та дислокувався в приміщенні «Державного інституту азотної промисловості». У складі незаконного збройного формування РФ підозрюваний брав участь у забезпеченні пропускного режиму та чергуванні на блокпостах. Зокрема, він зупиняв автотранспорт, проводив огляд та перевірку документів осіб з метою виявлення й затримання українських правоохоронців.

Після звільнення Сєвєродонецька колишній учасник НЗФ залишив лави підрозділу та переховувався на території окупованої АР Крим.

У 2016 році він незаконно перетнув державний кордон та нелегально повернувся до України, після чого працевлаштувався в органи Нацполіції, де проходив службу до теперішнього часу.

Залишити відповідь