У Києві затримали податківця, який працював на терористів «ДНР»

Правоохоронці затримали у Києві чиновника державної податкової служби, який працював на прокремлівську терористичну організацію «ДНР».

У пресцентрі СБУ розповіли, що зловмисник передавав поплічникам окупаційних сил РФ відомості з закритих автоматизованих систем.

Йдеться, зокрема, про персональні дані працівників правоохоронних органів, а також інформацію щодо виконання державного оборонного замовлення.

Під час обшуку у податківця оперативники вилучили документи, які підтверджують його злочинну діяльність в інтересах окупантів.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 328 (розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь