У Києві затримали лікаря-трансплантолога на хабарі 20 тис. $ США

Лікар-трансплантолог був викритий «на гарячому» під час одержання неправомірної винагороди від пацієнта у розмірі 20 000 доларів США за проведену раніше операцію з трансплантації печінки та подальше лікування і реабілітацію.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що службовці державного медичного закладу систематично отримували гроші від громадян, які проходять лікування або потребують іншої медичної допомоги. «Ескулапи», використовуючи своє посадове становище, організували механізм поборів з пацієнтів, які готуються до важких операцій із трансплантації органів. За попередню консультацію вони «брали» 3 тисячі гривень, за хірургічні втручання та проведення операцій суми становили від 20 до 50 тисяч доларів США.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці затримали у Києві організатора протиправної схеми під час отримання чергової неправомірної винагороди у розмірі 20 тисяч американських доларів. У робочому кабінеті фігуранта справи виявили ще понад 60 тисяч доларів США.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних у протиправному механізмі осіб. Наразі планується оголошення фігурантам справи повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь