У Києві затримали чоловіка, який погрожував вибухом на мосту Метро

Спецпризначенці КОРД та Альфи СБУ затримали чоловіка, який погрожував вибухом на мосту Метро у столиці.

Я хочу подякувати поліції за оперативну роботу, людина, яка заблокувала рух на мосту, вже затримана. Обійшлося без жертв”, – заявив Арсен Аваков. 

Очільник Головного управління поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що наразі затриманого вже везуть до відділку поліції.

“В ході першочергових заходів було встановлено особу цієї людини та його контактні дані. З ним відразу зв’язалися психологи та командир спецпідроздлу. Він хотів поговорити зі своєю дівчиною. Оскільки, більше ніяких вимог не було – вирішили його затримувати. З самого початку він мав карабін, але він його викинув. При затримані заборонених речовин при ньому не було. Візуально він був під дією якихось речовин, але більш детально можна буде сказати лише після експертизи”, – заявив Андрій Крищенко. 

При затриманні чоловік опору не чинив. Постраждалих немає.

Затриманому буде надана перша медична та психологічна допомога.

Наразі на місці працюють вибухотехніки, перевіряють чи не було заміновано авто.

У спеціальній операції приймали участь спецпризначенці, рятувальники, гвардійці та підрозділи поліції.

Раніше повідомлялось, що невідомий заблокував рух на мосту Метро та погрожував підірвати його і державні установи. Правоохоронці відразу виїхали на місце події для розгортання і проведення спецоперації.

В результаті таких погроз, тимчасово було перекрито рух окремими станціями метрополітену, а також мостом Метро.

Що відомо про терориста?

19.06.2019 року Белько Олексій Миколайович, 19.06.1977 р.н., звернувся до Деснянського УП ГУНП в Києві добровільно здав зброю і боєприпаси працівникам поліції.

Він передав правоохоронцям пласт-вибухову речовину 1кг, патрони 5,45 в кількості 88 штук і вісім навчальних імітаційних запалів, які нібито знайшов у сейфі в селі в Чернігівській області.

Терорист Олексій Белько перед затриманням збив поліцейський квадрокоптер 01
Фото Цензор.нет

Також перед затриманням він збив поліцейський квадрокоптер.

Олексій Белько має досвід служби в Збройних силах, але інформації про його участь у бойових діях на Сході країни поки немає.

Залишити відповідь